Het spannendste ondergrondse dagje uit in Valkenburg

Ontdek de laatste toegankelijke steenkolenmijn van Nederland.

machines in werking in de steenkolenmijn
werken bij de steenkolenmijn
mijnstelsel bezoeken in valkenburg

Wandel door een levensecht mijnstelsel vol met machines, lampen en attributen van vroeger.

Diep onder de grond ligt het zwarte goud. Een mijn-gids zal je meenemen op ontdekking. Ga samen met kinderen, vrienden of familie op avontuur door de mysterieuze gangen van de mijnwerkerswereld.

Video afspelen over wat te doen in valkenburg

Daal af in een ‘echte’ kolenmijn, op zoek naar het zwarte goud! Ontdek alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers. Een wereld die normaal gesproken verborgen blijft, ver onder de grond.

Wat is er te zien en te doen?

Luister naar de sensationele en spannende verhalen van enthousiaste mijn-gidsen.

groepsrondgang door een mijn

Bekijk de machines in actie die gebruikt werden voor de steenkoolwinning.

machines in gebruik in de mijn

Wandel door de enige toegankelijke steenkolenmijn in Nederland voor een uniek ondergronds avontuur.

gang in de steenkolenmijn
Gebaseerd op 289 recensies
Herman
Herman
15. Juni, 2022.
Fantastische rondleiding gehad in een klein groepje van zes... De mijn mag dan volledig zijn nagebouwd, het ziet er helemaal echt uit met originele machines, transportmiddelen, gereedschap,... waarvan er nog een en ander in werking kan gezet worden. Vooral de gigantische kolenschaafmachine en bijhorende "wandelende" ondersteuning geeft je een indrukwekkend idee hoe het werken in de mijn ondanks automatisatie toch nog een "hell of a job" bleef... respect voor de mensen die dit hebben gedaan en zo hebben bijgedragen tot onze welvaart.
Eveline Hondius
Eveline Hondius
27. Mei, 2022.
Een leuke rondleiding door een zeer goed nagemaakte mijn. Tour werd geleid door Charlie, een oud mijnwerker, die mooie anekdotes vertelde over het werken in de mijn. Het enige puntje van kritiek is dat de groep echt te groot was, waardoor we niet alles konden volgen.
Julian Mons
Julian Mons
5. Mei, 2022.
Leuk museum met de juiste sfeer impressie. Helaas ga je niet echt de steenkolenmijn in, maar dat spreekt ergens wel voor zich, denk ik. De gids die je meeneemt laat veel zien en verteld prettig.
Iwan Van den ende
Iwan Van den ende
2. Mei, 2022.
Gisteren met de jongste zoon naar de steenkolenmijn geweest,was echt super leuk en heel interessant. De gidsen hebben het heel mooi en goed uitgelegd. Zeker voor de kinderen was het heel leuk. Sjappo.
Mats
Mats
28. April, 2022.
Ter compensatie van het meisje dat een 1-ster beoordeling gaf, omdat ze claustrofobie heeft.
TijmenK
TijmenK
26. April, 2022.
Echt super mooi nagemaakt! Heel realistisch met bewegende machines en lopende banden! Gids Hans is een echte aanrader, hij weet erg veel, heeft veel ervaring in verschillende mijnen en erg trots op zijn werk! Kortom, dubbel en dwars waard en totaal niet langdradig of saai!
M M
M M
24. April, 2022.
An educational tour of what coal mines were like in the Netherlands. Keep in mind that this is not a real mine, this is just a replica of what it used to look like. First you will watch a short movie about the history and then a guide will show you around and explain things.
mama van 5 kids de groot
mama van 5 kids de groot
23. April, 2022.
Wij hadden een 75 jarige gids die zelf gewerkt heeft in een mijn . Deze meneer kon heel mooi alles vertellen en de rondleiding verzorgde hij duidelijk met veel kennis en vooral met veel plezier.
Steven van Stijn
Steven van Stijn
23. April, 2022.
Leuke rondleiding oud mijnwerker.

Veelgestelde vragen

Reguliere rondleiding

Kom je met een groep kleiner dan 20 personen? Dan kun je tickets kopen voor een reguliere rondleiding.

 

Groepsrondleiding

Ben je van plan om met een groep vanaf 20 personen te komen? Dan is het reserveren van een afspraak verplicht. Zo kunnen wij jou een gids en tijd garanderen.

 

Schoolarrangement

Voor scholen met een groep vanaf 20 leerlingen is vooraf reserveren ook verplicht.

Reguliere rondleiding

Kom je met een groep kleiner dan 20 personen? Dan kun je online tickets bestellen voor een bepaalde dag. Je kunt ook aan de kassa tickets kopen. De rondleidingen starten elk hele uur. Zorg dat je 10 minuten voor het hele uur aanwezig bent.

 

Groepsrondleiding
Vanaf een groep van 20 personen is vooraf reserveren verplicht. Je reserveert hierbij een gids voor elke groep van 20 t/m 35 bezoekers.

 

Schoolarrangement

Kom je met een school? Dan gelden speciale prijzen én is één begeleider per 20 leerlingen gratis. Ook hierbij is vooraf reserveren verplicht.

Wij zijn het hele jaar open, behalve op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag, carnavalszondag en carnavalsmaandag.

 

Reguliere rondleiding

We zijn elke dag in de week open van 10:00 tot 16:00. De rondleidingen starten elk hele uur.

 

Groepsrondleiding & scholen

Voor groepen en scholen zijn wij dagelijks op afspraak te bezoeken vanaf 09:00 uur. Bezoeken in de avond zijn ook mogelijk.

De steenkolenmijn is voor alle leeftijden toegankelijk en geschikt. Kinderen van 0 t/m 4 jaar zijn zelfs gratis.

Ja, Steenkolenmijn Valkenburg is toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Ook is een (hulp)hond toegestaan.

Een hond is toegestaan in de mijn, indien deze geen overlast veroorzaakt. Het spreekt voor zichzelf dat je eventuele rommel wel opruimt.

Ga op avontuur

Voor een spannend en interessant dagje weg ben je van harte welkom bij Steenkolenmijn Valkenburg. 

Facebook

** Omleidingsroute**Tijdens Kerststadvalkenburg geldt op de Daalhemerweg en Cauberg eenrichtingsverkeer. Wilt u met de auto vanuit Valkenburg naar de Steenkolenmijn rijden, rijd dan de Cauberg omhoog en rijd via Vilt en Sibbe naar de Daalhemerweg (Omleidings borden D volgen).Te voet of met de fiets zijn wij zoals gewoonlijk bereikbaar. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Wil je eens wat anders zien dan de kerstmarkten? Kom dan naar de Steenkolenmijn in Kerststad Valkenburg!Wij zijn open vanaf 11:00 - 15:00 uur. En geen wachtrijen, windstil en constante temperatuur. Wij hebben een ruime parkeerplaats. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

1 month ago

Beleef de prachtige verhalen van de mijnbouw in Limburg.Zien wij u binnenkort?! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook